EVO KAKO DA SPREMITE DOMAĆE KORE ZA VREME POSTA: Uz njih ćete napraviti NAJUKUSNIJE POSNE PITE, evo recepta
Spremanje domaćih kora, Foto: Privatna arhiva

sjajno

EVO KAKO DA SPREMITE DOMAĆE KORE ZA VREME POSTA: Uz njih ćete napraviti NAJUKUSNIJE POSNE PITE, evo recepta

Postoji vrlo jednostavan način da napravite savršene posne beze kore, nećete ni primetiti razliku

Objavljeno:

Jaja, tačnije belanca možete da zamenite tečnošću iz konzerve leblebija! Brojni kuvari širom sveta su eksperimentisali sa različitim sastojcima kojima bi potencijalno mogli da zamene jaja i konačno su pronašli najbolju zamenu.

Tečnost iz konzerve leblebija biste svakako bacili, ovako možete da je iskoristite, naročito ukoliko postite. Tokom posta, možete da isprobate i posni gulaš od lisičarki.

Pita sa spanaćem, Pita, Pita uvijača
foto: Privatna arhiva

Prednost tečnosti od leblebija jeste ta što se peni, odnosno može da se umuti u lepu penu. Tečnost je bogata supstancama koje poboljšavaju ovu njenu karakteristiku, jer seme mahunarki poput leblebija i soje sadrži albumine i globuline, iste proteine koji se nalaze u jajima, koji ih čine savršenim za pripremu kulinarskih pena. Možda će vas zanimati i kako da napravite kore za puslicu.

Ove tečnosti su takođe bogate saponinima, organskim hemikalijama biljnog porekla koje deluju kao sapun, jer se mogu rastvoriti i u masti i u vodi, a takođe mogu da pomognu u stvaranju stabilne pene.

Kombinovano prisustvo albumina, globulina i saponina u tečnosti od leblebija dopirnosi tome. Možete pokušati da koristite tečnost i od drugih mahunarki, ali one neće dati tako dobar rezultat kao tečnost od leblebija. Takođe, ova tečnost od daje najneutralniji ukus. Saznajte i koje su sve moći leblebije.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.